Publicerad Lämna en kommentar

Kan täcket ge bättre sömn?

sovande-barn

< Detta inlägg är ett samarbete med the Nap Lab och innehåller annonslänkar. >

För omkring ett år sedan bestämde jag mig för att investera i ett tyngdtäcke till min dotter. Hon har haft sömnproblem sedan hon var liten och via vården hade vi tidigare fått prova bolltäcke.

Precis som jag så är min dotter högkänslig och påverkas starkt av alla intryck under en vanlig dag. För henne får det följden att hon har svårt att varva ner och ligga still då det sprätter i hela kroppen. Bolltäcket kittlade mer än lugnade och efter flertalet försök lämnade vi det åter.

När jag hörde talas om tyngdtäcken fyllda med sand och liknande blev jag nyfiken. Jag fick veta att det fungerar bra för högkänsliga och fick rekommendationen att hon även skulle svepa om sig i soffan efter skoldagen för att varva ner. Som ensamstående mamma är ett tyngdtäcke en saftig investering – men då vi var inne i en riktigt jobbig period och jag kämpade och längtade efter att få sova ordentligt en natt – så var beslutet ändå enkelt.

Min dotters högkänslighet yttrar sig nämligen genom en väldigt orolig sömn och vi sover sällan mer än ett par timmar i sträck samtidigt som jag ofta får ligga och hålla om henne på nätterna.

I väntan på täcket gav jag henne massage med eteriska oljor på kvällen, vilket har en lugnande effekt samt gör att hon upplever färre mardrömmar. När vi fick kombinationen med oljor och tyngdtäcket sov hon så lugnt i tre nätter att jag vaknade av tystnaden för att kontrollera att hon fortfarande andades. Nu upplevde hon att täcket höll om henne och jag kunde sova själv hos mig.

De första veckorna med det nya täcket var hon så lyriska att hon packade med sitt 7 kg täcke i resväskan vart än vi for, till stugan och liknande. I dag är täcket med oss som en del i hennes liv och vardagliga rutin.

I väntan på täcket gav jag henne massage med eteriska oljor på kvällen

Sen en månad har jag via Sömnkraft glädjen att samarbeta med the NapLab som säljer tyngdtäcken. I och med detta har även jag äntligen fått chansen att njuta av ett eget täcke, med vikt anpassad till mig. För som jag nämnde så är även jag högkänslig och mår bra av den omfamnande trygghet täcket ger mig. Hela kroppen blir hållen, vilket gör att lugn- och rohormonet oxytocin utsöndras och hjälper mig slappna av, minska stress och varva ner på ett skönt sätt.

Så mitt svar på den inledande frågan är helt klart JA!

nice-bed
Täcket från the NapLab är vitt och passar hur bra som helst i mitt vanliga linnelakan 🙂

Har du provat tyngdtäcke eller funderat på det? Berätta i så fall gärna om hur du upplever det eller passa på och ställ frågor om du undrar över något!

thenaplab.se har de just nu 25% rabatt samt att ni med min kod linda15 får ytterligare 15% fram till och med den 7 oktober. Så ta chansen nu!

The NapLAb låter dig dessutom testa i 30 dagar. Och i deras blogg finns massor av intressant läsning, meditationer med mera.

Med kärlek och önskan om sköna, återhämtande nätter,
Linda Lii

Tyngdtäcket från thenaplab.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.