Publicerad Lämna en kommentar

Dofter väcker inte bara minnen …

Doftspridare och warmie

… de skapar sinnesstämningar som till exempel harmoni och lugn och ro. Något vi drar nytta av de kvällar då det är svårt att sova. Jag har länge använt eteriska oljor men har på sistone funnit helt nya dimensioner, tack vare min vän Anna Tollwé. Därför har jag pratat med henne för att lära mig mer och vill nu delge även er.

Innan jag går in i intervjun vill jag berätta hur vi använder oljorna. Tidigare har jag i princip bara haft dem i doftkrus och låtit dem dofta gott. Sen ett år tillbaka har jag en underbar blandning som jag masserar min dottern med när hon har svårt att somna. Blandningen är skapad just till henne och jag tar två droppar tillsammans med kokosolja och masserar rygg, händer och fötter eller mage. Hon får ett magiskt lugn av massagen och doften av oljan gör att hon somnar och sover gott genom hela natten.

massage
Jag masserar rygg, händer och fötter eller mage med oljan

Vi har även investerat i inte bara en, utan tre, doftspridare i vilka vi blandar vatten och oljor och därmed får både fukt i luften samt dofterna som kan anpassas till att pigga upp, varva ner, rena eller vad man önskar. I allergitider använde vi en speciell blandning som kallas allergi-trion. Men nu till intervjun med Anna:


Anna Tollwé

Vad är det första du kommer att tänka på när jag säger eteriska oljor?

Underbart är ordet jag först kommer att tänka på. Doften, effekten, allt man kan göra med dem och allt de hjälpt oss med. Det är underbart. Hur länge har du använt dem?

Jag har använt dem i lite drygt 1 år. Jag är så tacksam mot den som introducerade mig för eteriska oljor. Jag önskar bara att hon gjort det tidigare.

Har du alltid använt doftspridare eller hur länge?

Jag köpte ett startkit med doftspridare och oljor så jag började använda dem tillsammans då för ett år sedan. Det är det bästa sättet att börja använda oljor. Och jag älskar våra doftspridare och har snart en i varje rum.

Vad är det allra bästa med oljorna och diffusern enligt dig?

Vi började använda eteriska oljor då vår dotter fick besvär med förkylningsastma och de vanliga medicinerna inte hjälpte. Hon hostade oavbrutet och hade svårt att andas, framförallt på natten. Men sen vi började använda doftspridaren och oljorna så mår hon bättre, hela familjen kan sova om nätterna och vi håller oss mycket friskare. Helt fantastiskt. Sen att de gör att maken snarkar mindre är bara en bonus. 

Vår sajt är fokuserad på sömn. Vad skulle du säga att oljorna gör för dig och din familj kopplat till sömn?

Som jag sa ovan så hjälper det dottern att sluta hosta om nätterna och sova istället. Maken snarkar mycket mindre vilket ger oss bättre kvalitetssömn. De hjälper också sonen att somna de kvällar han har lite svårt att komma till ro. Och när han sover borta har han en sovroller som han kan ta med sig med lugnande oljor som hjälper honom att slappna av.

Vad mer har oljorna hjälpt er familj med?

De hjälper oss så mycket! Förutom för hosta och sömn så hjälper de oss hålla oss friska genom att verka immunstärkande. De hjälper maken både med hans ansträngningsastma och hans pollenallergi. Vi använder oljor för ökat fokus, mot eksem, kliande myggbett, solsveda, vi använder dem mot myror och spindlar, vi dricker dem för att få i oss antioxidanter och göra oss pigga, vi bakar och lagar mat med den, de piggar upp oss när vi är trötta, de tar bort dålig lukt från blöjhinken, jag använder dem på huden i ansiktet, mot huvudvärk och muskelvärk för att nämna några saker. Ja, vi använder dem en himla massa faktiskt!

Vilka råd vill du dela med dig kopplat till sömn!?

Det finns så mycket som eteriska oljor kan göra kopplat till sömn. Inte bara att det finns många rogivande oljor som man kan använda i doftspridaren eller smörja på huden, de kan användas så mycket mer. Vid hosta som stör sömnen, mot växtvärk som stör sömnen, mot nattskräck som stör sömnen, mot tandsprickning som stör sömnen, mot klåda som stör sömnen, mot begynnande öroninflammation som stör sömnen… listan kan göras lång. Doftspridaren kan dessutom användas som nattlampa vilket kan vara tryggt för de små när de ska sova. Sen behöver ju alla barn trygghet och närhet för att komma till ro och det tycker jag att det är viktigt att ge dem.


Blir du sugen att veta mer om eteriska oljor så kontakta mig gärna! Det finns även mer information om oljor och doftspridare här samt att du kan beställa via min länk till Young Living.

Med kärlek, Linda Lii


doftspridaren aria från young living
Doftspridaren Aria från Young Living i köket

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.